Portfolio Description

Leírás

Várható bemutató:
2023

Hossz:
90 perc

Produkciós cég:
FilmHungary

Rendező és író:
Kollarik Tamás, Takó Sándor

Producer:
Takó Sándor

Operatőr:
Novák Emil

TÖRTÉNET

A ‘Fox vs. Zukor – egy hollywoodi történet' két Amerikába kivándorolt magyar származású ember személyes története. William Fox és Adolph Zukor ugyanonnan jöttek, eltérő eszközökkel, de ugyanazért küzdve, szegény sorból felküzdve magukat az Egyesült Államok legbefolyásosabb filmcézáraivá váltak.

Mindketten ugyanazt a célt tűzték ki maguk elé, létrehozni Hollywood és a világ legnagyobb filmstúdióját. Ez azonban csak egyiküknek sikerülhetett. Karrierjük, időnként egymással való hol nyílt, hol burkolt versengésük során letették a hollywoodi filmgyártás alapjait, elkészítették az első amerikai nagyjátékfilmeket, az első hangosfilmeket, elnyerték a filmtörténet első Oscar díjait, és nem utolsósorban a filmet az amerikai identitás és a globális kultúra elidegeníthetetlen részévé tették. Számtalan magyar útját indították el a kontinensen, magyar gyökereiket életük végéig vállalva. Nevüket és emléküket Hollywood két befolyásos filmstúdiója, a Paramount Pictures és a Twentieth Century Fox viszi tovább.

A ‘Fox vs. Zukor – egy hollywoodi történet' a két mogul saját elbeszéléseit követve, életútjukat egymással ütköztetve, egy egyedülálló időutazást kínálva repíti vissza a nézőt a századfordulós Európába, s Egyesült Államokba, megidézve a két mogul személyes történetén, nézőpontján keresztül Hollywood hős-, s aranykorát.