Zukor Adolf

6.900Ft

Hollywood és az egyetemes filmtörténet magyar származású, hazánkban eddig méltatlanul keveset tárgyalt alkotójának életrajzát tartja kezében az Olvasó. A szerző, Adolph Zukor, vagyis Zukor Adolf, ricsei árvafiú, New York-i szőrmeárus, Oscar-díjas hollywoodi filmmogul, a világhírű Paramount Pictures filmstúdió alapítója, aki 1953-ban írta meg a most magyarul is kiadásra kerülő, A közönség sohasem téved (The Public is Never Wrong) címet viselő visszaemlékezését.

Figyelem!

Kérjük vegye figyelembe, hogy megrendelés esetén szállító partnerünk a december 15-ig leadott rendelésekre tudja felelősen vállalni a termékek karácsony előtti kiszállítását!

A várható kiszállításról emailben fogjuk értesíteni.

Megértését köszönjük!

 

Kategória:

Leírás

Hollywood és az egyetemes filmtörténet magyar származású, hazánkban eddig méltatlanul keveset tárgyalt alkotójának életrajzát tartja kezében az Olvasó. A szerző, Adolph Zukor, vagyis Zukor Adolf, ricsei árvafiú, New York-i szőrmeárus, Oscar-díjas hollywoodi filmmogul, a világhírű Paramount Pictures filmstúdió alapítója, aki 1953-ban írta meg a most magyarul is kiadásra kerülő, A közönség sohasem téved (The Public is Never Wrong) címet viselő visszaemlékezését. Ebben a kötetben őszintén vall kalandos életútjáról, magyarországi gyermekkoráról, az amerikai mozgóképipar születéséről, valamint a hollywoodi film világának emberi és műhelytitkairól. Olvasmányos, rendkívül szórakoztató szakmai önéletírása hosszú évek munkájának betetőzéseként most érhető el először magyarul, így ez a hazai kiadás több mint fél évszázados hiányt pótol.

Több fennmaradt legenda szerint Zukor irodájában lógott az alábbi álláskeresőket figyelmeztető felirat:

„Nem elég magyarnak lenni.” Mindehhez azonban az anekdoták szerint azért halkan azt is hozzáfűzte: – De azért segíthet.

Zukor életének majd valamennyi fordulópontján találkozhatunk magyar szereplőkkel. A new yorki kezdetek, az első vállalkozói sikerek, az első amerikai játékfilmek kapcsán is megtaláljuk a magyar szálakat. Legfontosabb támasza pedig magyar felesége, Kaufmann Lotti volt. Zukor soha nem titkolta hazájával szembeni elfogultságát, könyvében is gyakran hivatkozik magyar gyökereire.

A mai Hollywood, sőt, az egész filmipar máshogy nézne ki Zukor nélkül, akinek a hollywoodi Hírességek sétányán saját csillag viseli a nevét. 1949-ben tiszteletbeli Oscar-díjat vehetett át, és a ceremónián csak ekképp hivatkoztak rá: „Az amerikai játékfilm atyja”.

Zukor életrajza egyetlen filmszerető ember polcáról sem hiányozhat, minden filmezéssel foglalkozó szakember számára megkerülhetetlen alapmű.

dr. Kollarik Tamás – dr. Takó Sándor

Értékelések

Még nincsenek értékelések.


„Zukor Adolf” értékelése elsőként

You've just added this product to the cart: